Over

Airport Telecom is een gespecialiseerde telecomwinkel op Schiphol Plaza. De winkel bevindt zich op één van de meest drukke plekken van Amsterdam Airport Schiphol precies tussen de Aankomsthallen 1 en 2 in, en op de looproute naar de Vetrekhallen. Jaarlijks reizen ongeveer 60 miljoen passagiers via Schiphol. De luchthaven is daardoor een enorm knooppunt van reizigers die vanuit andere continenten Europa binnenkomen en voor Nederlanders die naar andere landen vliegen. Veel van deze reizigers kloppen aan bij de Airport Telecom winkel op Schiphol Plaza voor advies over de slimste methoden om hun smartphones, tablets en laptops te verbinden met de lokale spraak- en datanetwerken. Door de jaren heen hebben de winkelmedewerkers hierdoor een enorme handigheid gekregen in het samenstellen van interessante combinaties van lokale prepaid SIM kaarten inclusief beltegoed voor reizigers die in Nederland aankomen, voor reizigers binnen Europa en ook voor reizigers vanuit Nederland naar diverse andere landen zoals de USA en Canada. Daarnaast kunt U in de winkel terecht voor het huren van een satelliet telefoon, en voor het plaatsen van een nieuw beeldscherm in Uw iPhone of voor een andere "klaar-terwijl-U-wacht" reparatie van Uw smartphone.

Heeft U vragen over mobiele bereikbaarheid op reis? Loop even langs bij ons op Schiphol Plaza. Vanzelfsprekend kunt U ons voor advies ook bereiken via telefoon (020 – 6530999) en email (info@airporttelecom.nl).

 

Blog (29.04.2019): Haal Uw prepaid SIM kaart voor Singapore bij vertrek vanaf Schiphol

De laatste tijd merken we dat regelmatig vraag is naar onze prepaid SIM kaarten voor Singapore. Ook hier geldt dat de prepaid SIM kaarten een grote 12GB databundel bieden die in Singapore gebruikt kan worden voor mobiel internet en dus voor email, Whatsapp, navigatie etc. De SIM kaarten kunnen bij vertrek vanaf Schiphol worden gehaald in Schiphol Plaza. Wanneer U vantevoren bestelt via de website dan ligt de kaart voor U klaar en duurt het afhalen slechts een paar minuten. Heeft U vragen? Bel dan ons dan even via 020 - 6530999 of stuur een email naar info@airporttelecom.nl

 

Blog (18.04.2019): Sim kaart voor Israel ook op Schiphol

Bij Airport Telecom op Schiphol kunnen vertrekkende reizigers nu ook terecht voor het kopen van een prepaid SIM kaart voor Israël. Deze kaarten zijn vooral handig door de grote databundel van 12GB. Belangrijk is dat klanten met deze prepaid SIM kaart wel inkomende telefoongesprekken kunnen ontvangen in Israël, maar dat er geen normale uitgaande telefoongesprekken mee kunnen worden gevoerd. Alle gesprekken die via internet lopen zoals met Whatsapp, Skype, Facetime, etc. zijn vanzelfsprekend wel mogelijk. U maakt dan immers gebruik van de 12GB data. Hetzelfde geldt voor email en navigatie die in Israël ook allemaal mogelijk zijn via de databundel op de simkaart.

 

Blog (09.04.2019): Gebruik Amerikaanse sim kaart met MIFI

De Amerikaanse sim kaarten van Three die Airport Telecom op Schiphol verkoopt, kunnen in alle smartphones worden gebruikt. De sim kaarten werken in de Verenigde Staten echter niet in mobiele WIFI routers ofwel MIFI's. Met de MIFI's kan een klein locaal WIFI netwerkje worden gemaakt dat dan bijvoorbeeld door meerdere smartphones tegelijk kan worden gebruikt. Dit is mogelijkheid met de meeste sim kaarten van Airport Telecom maar dus niet met de Three sim kaart in de Verenigde Staten. Verder werken de Amerikaanse sim kaarten gewoon normaal in de smartphone. Tijdens de reis in Amerika kan het datategoed van 12GB perfect worden gebruikt voor navigatie, email, Whatsapp en andere toepassingen waarvoor mobiel internet nodig is.

 

Blog (13.02.2019): Bezorging USA simkaart

Veel klanten vinden het handig om een sim kaart voor de Verenigde Staten op de dag van vertrek af te halen bij onze winkel op Schiphol. Wilt U de USA sim kaart echter liever een paar dagen voor vertrek naar de Verenigde Staten afgeleverd hebben op Uw adres in Nederland dan kan dat natuurlijk ook. Laat dit dan svp even weten per email zodat we het voor U kunnen regelen.

 

Blog (18.01.2019): Satelliet telefoons

Voor gebieden waar de normale smartphones niet werken, huren klanten regelmatig een satelliet telefoon bij onze winkel op Schiphol. De reden dat smartphones in bepaalde gebieden niet werken is dat er geen of onvoldoende mobiel netwerk aanwezig is. Normale mobiele netwerken zoals 3G en 4G zijn afhankelijk van zendmasten maar die staan niet op zee en in uitgestrekte afgelegen gebieden. Een satelliettelefoon is in dergelijke gevallen de oplossing. Zoals de naam al zegt, werken deze toestellen echt door contact met satellieten in de ruimte. Hierdoor is dus altijd verbinding mogelijk. Belangrijk is echter wel dat de satelliettelefoon rechtstreeks zicht moet hebben op de satelliet. Het werkt dus niet als U zich met de telefoon in een gebouw of onder een dak zou bevinden. In feite moet men de satelliettelefoons altijd buiten gebruiken. Als men dat in de gaten houdt dan is de satelliettelefoon een geweldige oplossing voor bereikbaarheid op zee of in afgelegen gebieden.

 

Blog (16.01.2019): SIM Kaart voor steden en rondreis Verenigde Staten

De laatste tijd krijgen we veel vragen over onze prepaid SIM kaarten voor de Verenigde Staten. Wat we aanbieden is een kaart met een grote data bundel. Het gaat om 12GB en de SIM kaart werkt in de hele Verenigde Staten. Belangrijk is dat deze kaarten vooral heel geschikt zijn voor mobiel internet. Je kunt er in de USA wel inkomende telefoongesprekken mee ontvangen, maar er kunnen geen normale uitgaande telefoongesprekken mee worden gevoerd. Alle gesprekken die via internet lopen zoals Whatsapp, Skype etc. zijn vanzelfsprekend wel mogelijk en dat is ook meteen het grote voordeel. Natuurlijk zijn ook email, navigatie en alle andere zaken waarvoor een internetverbinding nodig is allemaal beschikbaar met de 12GB databunder van de prepaid SIM kaart USA.

Van klanten die een rondreis in de Verenigde Staten gaan maken, krijgen we vaak de vraag of de kaarten in de hele USA werken. Dat is het geval. De 12GB prepaid sim kaarten werken in de hele Verenigde Staten. Daarbij moet echter wel worden aangetekend dat de USA een enorm land is en dat er dus ook veel hele afgelegen plekken zijn. Op die plaatsen werkt de smartphone vaak niet omdat er gewoon geen netwerkdekking is. In zulke situaties doet dus ook onze SIM kaart voor de USA het niet. In normale bewoonde gebieden, en zeker in de steden, gaat het echter goed en biedt de SIM kaart USA uitstekende dekking.

Wat ook van belang is bij het rondreizen is dat de prepaid SIM kaart voor de Verenigde Staten na activatie 30 dagen geldig is. Voor de meeste rondreizen zal dit ruim voldoende zijn maar het is toch goed hier van op de hoogte te zijn.

Een andere regelmatig gestelde vraag ten aanzien van onze 12GB prepaid SIM kaart voor de Verenigde Staten is waarom de kaart een Engels telefoonnummer heeft. Het punt is dat we na lang zoeken naar een goede prepaid SIM kaart voor de USA inderdaad hebben gekozen voor een SIM kaart van een Engelse provider. Deze kaart biedt een hele goede databundel voor de gehele Verenigde Staten en bovendien is met deze prepaid SIM kaart geen registratie van de gebruiker nodig zoals dat bij kaarten van providers in Amerika tegenwoordig wel het geval is.

Graag wensen wij U alvast een hele goede reis naar de Verenigde Staten. Laat het ons even weten als er nog vragen zijn.